Wie is IslaamTV?

IslaamTV is een jonge moslimorganisatie die zich sinds de lancering in 2009 heeft ontwikkeld tot een platform voor educatief-interactieve media.

Waarom is IslaamTV opgericht?

IslaamTV is een initiatief dat door broeders en zusters in het leven is geroepen wegens een aanzienlijk tekort aan interactieve mediaorganisaties met een islamitische grondslag. IslaamTV streeft ernaar middels haar website en programmering de nationale grenzen te overstijgen om de veelzijdige moslimgemeenschap in zowel Nederland als België te kunnen bereiken en dienen.

Wat zijn de doelen van IslaamTV?

Een brede organisatie als IslaamTV kent meerdere doelstellingen. Het hoofddoel van IslaamTV is om de universele boodschap van de Islaam middels een eigentijdse benadering te bevorderen. Wegens haar veelzijdige karakter weet IslaamTV zowel nieuwsgierige niet-moslims als geïnteresseerde moslims aan te spreken en te prikkelen tot meer verdieping in onze godsdienst: de Islaam.

IslaamTV fungeert daarnaast als spreekbuis voor de bevlogen en welbespraakte moslims die streven naar de verbetering van de positie van de moslimgemeenschap. Zo worden er documentaires gemaakt die de hedendaagse problematiek bespreken die sterk onderbelicht wordt in de huidige media. Hierdoor worden de moslims in staat gesteld zaken op de kaart te zetten die hen allen aangaan en baten. Kortom IslaamTV als elementaire stem van de moslimgemeenschap.

Wat is het publiek van IslaamTV?

Door het inspelen op de wensen en behoeften van de moslimgemeenschap weet IslaamTV een breed publiek van verschillende nationaliteiten aan te spreken. Zo worden er onder andere conferenties en lezingen in verschillende talen als het Nederlands, Engels en Arabisch live uitgezonden door IslaamTV. Door deze innovatieve en interactieve wijze is IslaamTV in staat gesteld moslims over de gehele wereld te bereiken. Waar het voor enkele moslim, wegens een gebrek aan actieve moslimorganisaties, voorheen niet mogelijk was om van Islamitische activiteiten te profiteren, heeft IslaamTV voor hen de deuren tot kennis geopend.

Wat heeft IslaamTV tot nu toe bereikt?

Op de website van IslaamTV wordt de berichtgeving van de ontwikkelingen en vorderingen binnen de moslimgemeenschap verzorgd in de vorm van documentaires. Zo worden de nieuwsitems van tijd tot tijd geactualiseerd onder het kopje ‘Actueel’. Tevens wordt er veelvuldig live-verslag gedaan van verschillende evenementen als conferenties en lezingen over heel Europa. Deze evenementen worden vooraf bij de achterban aangekondigd en kunnen hierdoor in ogenschouw genomen worden. Daarnaast heeft IslaamTV een dvd-uitgeverij van velerlei lezingen in verschillende talen.

Steun IslaamTV!

In de afgelopen jaren heeft IslaamTV het leven van vele moslims en niet-moslims geraakt. Haar programmering heeft geleid tot een effectievere spreiding van de boodschap van de Islaam en een verbetering van de positie van de moslimgemeenschap.
Draag ertoe bij dat al deze activiteiten kunnen worden voortgezet en steun het werk van IslaamTV!